Jadłospis 13 - 17 listopada 2023r.

Opublikowano: 2023-11-12 18:36, Numer artykułu: 74732 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 13.11.2023r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Leczo drobiowe - 1
Ryż paraboliczny - 1
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Owoc - jabłko
Wtorek 14.11.2023r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym -1,7/śmietana/,9
Pieczeń rzymska - 1,3/jajka/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Mieszanka warzywna „paprykowe trio”
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Środa 15.11.2023r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym, 7/smietana/,9
Ryba /czarniak/ soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z ogórka kiszonego, papryki i kukurydzy
Owoc - banan
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Czwartek 16.11.2023r.
Zupa krem z białych warzyw z grzankami pszennymi na wywarze mięsno/kurczak/ - warzywnym 1,7śmoietana/,9
Polędwica wieprzowa - 1
Kasza bul gur - 1
Surówka z ogórka konserwowego i patisonów
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Piątek 17.11.2023r.
Zupa koperkowa z kaszką manną na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana, ser żółty, ser topiony/,9
Naleśniki z twarogiem - 1 ,7
Sos owocowy
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem.

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE