Jadłospis 13 - 17 marca 2023 r.

Opublikowano: 2023-03-10 13:10, Numer artykułu: 65335

Poniedziałek 13.03.2023r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Spaghetti bolognese z serem żółtym - 1,7
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc- gruszka
Wtorek 14.03.2023r.
Zupa krem paprykowo-marchewkowy z grzankami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Gulasz wieprzowy - 1
Kasza pęczak - 1
Fasolka szparagowa żółta – 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 15.03.2023r.
Zupa ryżowa na wywarze mięsno/kurczak/warzywnym - 1,7,9
Kotleciki z kurczaka panierowane - 1,3,7/jajka,mleko/
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Marchewka z groszkiem - 7/masło/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 16.03.2023r.
Zupa owocowa z makaronem - 1
Ryba /miruna/w cieście - 1,3,4,7/jajka,mleko/
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Surówka z ogórka kiszonego
Owoc-jabłko
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Piątek 17.03.2023r.
Barszcz ukraiński na wywarze warzywnym -1,7,9
Kolorowe pierożki serowe -1,7 /twaróg/
Sos śmietanowo – waniliowy -7
Świeży sok jabłkowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE