Jadłospis 19 - 21 czerwca 2023r.

Opublikowano: 2023-06-19 08:42, Numer artykułu: 70259 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 19.06.2023r.
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno-warzywnym - 1,7,9
Makaron z twarogiem i mandarynką – 1
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Wtorek 20.06.2023r.
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Jajko w sosie - 3
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Sur ówka z kapusty pekińskiej
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 21.06.2023r.
Grochówka z wkładką na wywarze mięsno/łopatka/ - warzywnym - 1,7,9
Pieczywo - 1
Kompot owocowy / Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE