Jadłospis 20 - 24 lutego 2023r.

Opublikowano: 2023-02-19 18:19, Numer artykułu: 64235

Poniedziałek 20.02.2023r.
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Łazanki z mięsem i okrasą - 1,7
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - Banan
Wafelki ryżowe
Wtorek 21.02.2023r.
Zupa krem z białych warzyw z grzankami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Kotlet pożarski /kurczak/ - 1
Surówka europejska - 7/masło/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 22.02.2023r.
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym - 1,7,9
Śledź w śmietanie - 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Soczek owocowy w kartoniku
Czwartek 23.02.2023r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Pieczeń z karkówki w sosie własnym – 1
Kluski śląskie - 1
Buraczki -7 /masło/
Owoc-gruszka
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Piątek 24.02.2023r.
Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym - 1,7,9
Pierogi z truskawkami - 1
Sos śmietanowo – waniliowy -7
Kompot owocowy / Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE