Jadłospis 20 - 24 marca 2023r.

Opublikowano: 2023-03-17 12:48, Numer artykułu: 65662 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 20.03.2023r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Udko pieczone w sosie własnym - 1
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Bukiet warzyw - 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Wtorek 21.03.2023r.
Zupa fasolowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Pierogi leniwe z masełkiem i cynamonem - 1,7
Soczek w kartoniku
Owoc- banan
Środa 22.03.2023r.
Zupa ziemniaczano-porowa na wywarze mięsno/wieprzowina/ -warzywnym - 1,7,9
Polędwiczki wieprzowe - 1
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka europejska
Woda niegazowana / Kompot owocowy
Czwartek 23.03.2023r.
Zupa z soczewicy zielonej na wywarze mięsno/wieprzowina/-warzywnym - 1,7,9
Pulpety /wieprzowina/ w sosie koperkowym - 1,3,7/jajka,mleko/
Kasza bulgur – 1
Marchewka gotowana - 7/masło/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc-jabłko
Piątek 24.03.2023r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Ryba soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z kapusty kiszonej
Woda niegazowana / Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE