Jadłospis 6 - 10 marca 2023r.

Opublikowano: 2023-03-03 12:57, Numer artykułu: 64985

Poniedziałek 06.03.2023r.
Zupa krem z gruszki i pietruszki z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Ryż na mleku z jabłkiem, brzoskwinią i mandarynką – 1,7
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc-jabłko
Baton crunchy
Wtorek 07.03.2023r.
Kapuśniak na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Indyk duszony w sosie własnym - 1
Ziemniaki z koperkiem - 7/jogurt.nat/
Mix sałat z ogórkiem, papryką, pomidorkiem koktajlowym i kiełkami
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 08.03.2023r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Makaron penne z klopsikami w sosie pomidorowym - 1
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc-banan
Czwartek 09.03.2023r.
Krupnik admiralski na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7,9
Kluski szare z okrasą – 1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Piątek 10.03.2023r.
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Paluszki rybne - 1,4
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Marchewka junior
Kompot owocowy / Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE