Jadłospis 10 -14 października 2022r.

Opublikowano: 2022-10-07 18:01, Numer artykułu: 58007

Poniedziałek 10.10.2022r.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9

Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym -1,7

Woda niegazowana

Owoc- Banan

Wtorek 11.10.2022r.

Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9

Kotlet pożarski -1,3

Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/

Marchewka z groszkiem – 7 /masło/

Kompot owocowy

Środa 12.10.2022r.

Zupa koperkowa z ziemniakami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9

Ryba soute – 1,4,7

Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/

Surówka z kapusty pekińskiej

Kompot owocowy

Czwartek 13.10.2022r.

Żurek z kiełbasą i jajkiem -1,3,7,9

Kluski szare z okrasą-1

Kapusta kiszona gotowana

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem

Piątek 14.10.2022r.

DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

5. ORZESZKI ZIEMNE

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

12. DWUTLENEK SIARKI

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).