Jadłospis 10 -14 października 2022r.
Poniedziałek 10.10.2022r.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym -1,7
Woda niegazowana
Owoc- Banan
Wtorek 11.10.2022r.
Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Kotlet pożarski -1,3
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Marchewka z groszkiem – 7 /masło/
Kompot owocowy
Środa 12.10.2022r.
Zupa koperkowa z ziemniakami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Ryba soute – 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot owocowy
Czwartek 13.10.2022r.
Żurek z kiełbasą i jajkiem -1,3,7,9
Kluski szare z okrasą-1
Kapusta kiszona gotowana
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Piątek 14.10.2022r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: