Jadłospis 11 - 15 marca 2024r.
Poniedziałek 11.03.2024r.
Zupa ziemniaczano – porowa na wywarze mięsno/kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Spaghetti bolognese /mielona łopatka/– 1
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Owoc - jablko
Wtorek 12.03.2024r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,9
Kotlet z kurczaka w panierce – 1,3/jajka/,7/mleko/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Mizeria - 7/jog.nat,śmietana,kefir/
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Środa 13.03.2024r.
Kapuśniak na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,9
Pierogi z jagodami -1
Sos waniliowy – 7/śmietana, jog.nat/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 14.03.2024r.
Zupa koperkowa z kaszką manną na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9
Ryba /miruna/ soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z marchewki z ananasem i brzoskwinią
Owoc- gruszka
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Piatek 15.03.2024r.
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Szynka pieczona w rękawie - 1
Kasza bul gur - 1
Bukiet warzyw7 /masło/
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE