Jadłospis 12 - 16 grudnia 2022r.

Opublikowano: 2022-12-09 10:56, Numer artykułu: 61633

Poniedziałek 12.12.2022r.
Zupa krem z gruszki i pietruszki z grzankami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Ryż na mleku z jabłkiem i brzoskwinią -1,7 ,9
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc- Banan
Wtorek 13.12.2022r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Filet z indyka duszony w sosie własnym -1
Buraczki -7/masło/
Ziemniaki z koperkiem -7/jog.nat/
Kompot owocowy
Środa 14.12.2022r.
Zupa brokułowa z kaszką manna na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Kotleciki rybne /tilapia/ - 1,3,4
Ziemniaki z koperkiem -7/jog.nat./
Mix sałat z pomidorkiem koktajlowym i ogórkiem
Woda niegazowana
Owoc-jabłko
Czwartek 15.12.2022r.
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Gulasz wołowy – 1
Kasza pęczak -1
Marchewka Junior - 7/,masło/
Świeży sok z pomarańczy
Piątek 16.12.2022r.
Zupa fasolowa na wywarze mięsno-warzywnym -1,7,9
Pierogi z mięsem i okrasą -1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. mięczaki I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).