Jadłospis 12 - 16 września 2022r.

Opublikowano: 2022-09-09 17:41, Numer artykułu: 56686 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 12.09.2022r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /łopatka/-warzywnym -1,7,9

Spaghetti z sosem bolognese i serem żółtym-1,7,9

Woda niegazowana

Owoc-jabłko

 

 Wtorek 13.09.2022r.

Zupa ziemniaczano-porowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9 

Kotlety z kurczaka panierowane-1,3/bułka tarta,jajko/ 

Ziemniaki z koperkiem-7/jogurt Nat./ 

Marchewka junior– 7 /masło/ 

Kompot owocowy

 

Środa 14.09.2022r.

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym -1,7,9

Ryż na mleku z jabłkiem i brzoskwinią – 1,7

Owoc-gruszka

Kompot owocowy

 

 Czwartek 15.09.2022r.

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/łopatka /-warzywnym -1,7,9

Gulasz wieprzowy -1

Kasza jęczmienna na sypko -1

Surówka z sałaty lodowej

Kompot owocowy

 

Piątek 16.09.2022r.

Ryba /miruna/ soute-1,4,7

Surówka z kapusty kiszonej

Ziemniaki z koperkiem -7 /mleko/

Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

 5. ORZESZKI ZIEMNE

 6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

 8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

 11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

 12. DWUTLENEK SIARKI

 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

 14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).