Jadłospis 12 - 16 września 2022r.
Poniedziałek 12.09.2022r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /łopatka/-warzywnym -1,7,9
Spaghetti z sosem bolognese i serem żółtym-1,7,9
Woda niegazowana
Owoc-jabłko
Wtorek 13.09.2022r.
Zupa ziemniaczano-porowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Kotlety z kurczaka panierowane-1,3/bułka tarta,jajko/
Ziemniaki z koperkiem-7/jogurt Nat./
Marchewka junior– 7 /masło/
Kompot owocowy
Środa 14.09.2022r.
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym -1,7,9
Ryż na mleku z jabłkiem i brzoskwinią – 1,7
Owoc-gruszka
Kompot owocowy
Czwartek 15.09.2022r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/łopatka /-warzywnym -1,7,9
Gulasz wieprzowy -1
Kasza jęczmienna na sypko -1
Surówka z sałaty lodowej
Kompot owocowy
Piątek 16.09.2022r.
Ryba /miruna/ soute-1,4,7
Surówka z kapusty kiszonej
Ziemniaki z koperkiem -7 /mleko/
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: