Jadłospis 13 - 17 lutego 2023r.

Opublikowano: 2023-02-12 10:18, Numer artykułu: 63915 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 13.02.2023r.
Żurek z jajkiem i ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym - 1,3,7,9
Udko pieczone w sosie własnym – 1
Ryż na sypko - 1
Marchewka z groszkiem - 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - Jabłko
Wtorek 14.02.2023r.
Zupa krem serowa z grzankami i szczypiorkiem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Pierogi leniwe z masełkiem i cynamonem - 1,7
Woda z miodem, cytryną , limonką i imbirem
Baton crunchy
Środa 15.02.2023r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Kotlet schabowy w panierce - 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Mizeria - 7/jog.nat,kefir/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc-mandarynka
Czwartek 16.02.2023r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7,9
Spaghetti bolognese z serem żółtym – 1,7
Koktajl malinowy
Piątek 17.02.2023r.
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym - 1,7,9
Ryba soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem -7/jog.nat/
Surówka z kapusty kiszonej
Świeży sok z jabłek

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE