Jadłospis 14.06.2021 do 18.06.2021
Poniedziałek 14.06.2021r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym -1,7,9
Ryż na mleku z jabłkiem i brzoskwinią-1,7
Owoc- Gruszka
Woda niegazowana
Wtorek 15.06.2021r.
Kotlet schabowy-1,3,7
Ziemniaki z koperkiem-7
Mizeria-7
Kompot owocowy
Środa 16.06.2021r.
Rosół na wywarze mięsno warzywnym- 1,3,9
Gulasz drobiowo-warzywny-1
Kasza burgul na sypko-1
Owoc-jabłko
Czwartek 17.06.2021r.
Kotleciki rybne-1,3
Ziemniaki z koperkiem-7
Marchewka z jabłkiem
Kompot owocowy
Piątek 18.06.2021r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym -1,7,9
Pierogi z truskawkami i sosem śmietankowym- 1,3,7
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
LISTA ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, Lubczyk, kolendra, bazylia, curry, cząber, kminek, kwasek cytrynowy, czosnek granulowany i cukier.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z ww. rozporządzenia.
Pliki do pobrania: