Jadłospis 14 - 18 listopada 2022r.

Opublikowano: 2022-11-12 18:29, Numer artykułu: 59977

Poniedziałek 14.11.2022r.
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Udko pieczone w sosie własnym -1
Ryż na sypko -1
Marchewka z groszkiem-7/masło/
Woda niegazowana
Owoc- Gruszka
Wtorek 15.11.2022r.
Zupa kalafiorowa z kaszką manną na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym -1,3
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Bukiet warzyw -7/masło/
Kompot owocowy
Środa 16.11.2022r.
Zupa owocowa z makaronem -1
Ryba soute – 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Surówka z kiszonego ogórka
Soczek w kartoniku
Czwartek 17.11.2022r.
Zupa krem z białych warzyw z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Gulasz wieprzowy-1
Kasza bulgur– 1
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc-mandarynka
Piątek 18.11.2022r.
Zupa solferino na wywarze mięsno/wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Kolorowe pierożki serowe -1,7,9
Sos śmietanowo-waniliowy -7
Kompot owocowy

Jadłospis może ulec zmianie

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).