Jadłospis 15 - 19 maja 2023r.
Poniedziałek 15.05.2023r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Makaron z kurczakiem i czerwonym pesto - 1
Owoc- gruszka
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Wtorek 16.05.2023r.
Zupa cytrynowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Chili Con Carne z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym - 1
Ryż na sypko - 1
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 17.05.2023r.
Zupa cebulowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Szynka pieczona , sos pieczeniowy - 1
Kopytka - 1
Mix sałat z pomidorem, ogórkiem i kiełkami
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc-banan
Czwartek 18.05.2023r.
Botwinka na wywarze mięsno-warzywnym - 1,7,9
Pierogi z jagodami - 1
Sos śmietanowo-waniliowy - 7
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Piątek 19.05.2023r.
Rosolnik na wywarze mięsno-warzywnym - 1,7,9
Paluszki rybne - 1,4
Ziemniaki z koperkiem 7/Jog.nat/
Surówka z czerwonej kapusty
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Pliki do pobrania: