Jadłospis 15 - 19 stycznia 2024r.
Poniedziałek 15.01.2024r.
Zupa koperkowa z pulpecikami /wieprzowina/ na wywarze warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Makaron z twarogiem - 1 ,7
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc- mandarynka
Wtorek 16.01.2024r.
Parzybroda na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,9
Filet z indyka pieczony w sosie własnym - 1
Ryż na sypko - 1
Marchewka gotowana - 7/masło/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Środa 17.01.2024r.
Zupa krem z papryki z grzankami pszennymi na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana/9
Ryba soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Czwartek 18.01.2024r.
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym 1,3,7śmietana/,9
Kotlet mielony - 1,3/jajka/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Buraczki – 7/maslo/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc-jabłko
Piatek 19.01.2024r.
Zupa ryżowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7/smietana/,9
Pierogi z truskawkami - 1
Sos waniliowy – 7/śmietana/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE