Jadłospis 16 - 20 września 2023r.

Opublikowano: 2023-10-15 14:56, Numer artykułu: 73241 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 16.10.2023r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7,9
Gulasz wieprzowy z warzywami  - 1,9
Kasza gryczana biała - 1
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - banan
Wtorek 17.10.2023r.
Zupa brokułowa na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Szare kluski z okrasą - 1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 18.10.2023r.
Zupa cytrynowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7,9
Chili Con Carne z mięsem wołowo-wieprzowym - 1
Ryż na sypko - 1
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - jabłko
Czwartek 19.10.2023r.
Zupa fasolowa na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Filet z kurczaka w panierce -1,3,7/jaja,mleko/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Sałatka szwedzka
Swieży sok jabłkowy
Piątek 20.10.2023r.
Zupa koperkowa z kaszką manną na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Makaron penne z rybą /miruna/ , brokułem , suszonymi pomidorami i serem feta – 1,3,4,7 /jajka,śmietana/
Woda niegazowana/Kompot owocowy


Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE