Jadłospis 17 -21 października 2022r.

Opublikowano: 2022-10-16 12:35, Numer artykułu: 58403

Poniedziałek 17.10.2022r.

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9

Pierogi z kapustą i pieczarkami -1,3

Kapusta kiszona gotowana

Woda niegazowana

Owoc- Jabłko

Wtorek 18.10.2022r.

Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9

Indyk duszony w sosie własnym -1

Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/

Brokuł z masełkiem i bułką tartą – 1,7 /bułka tarta,masło/

Kompot owocowy

Środa 19.10.2022r.

Zupa porowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9

Makaron penne z klopsikami w sosie pomidorowym – 1,7

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem

Owoc-gruszka

Czwartek 20.10.2022r.

Zupa krem z papryki z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9

Bitki z polędwiczek wieprzowych – 1

Kasza jęczmienna na sypko - 1

Bukiet warzyw – 7/masło/

Kompot owocowy

Piątek 21.10.2022r.

Zupa owocowa z makaronem-1

Filet rybny/dorsz/ zapiekany z serem -1,4,7

Ziemniaki z koperkiem -7/jogurt. nat/

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot owocowy

 

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

 

 

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

 

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

 

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

 

5. ORZESZKI ZIEMNE

 

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

 

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

 

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

 

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

 

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

 

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

 

12. DWUTLENEK SIARKI

 

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

 

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).