Jadłospis 17 - 28 listopada 2025
Poniedziałek 17.11.2025r.
Zupa kalafiorowa z kaszką manną na wywarze mięsno /łopatka/ - warzywnym/ seler, marchew, pietruszka/ 1,7/śmietana/9
Kurczak prużony – 1
Ryż paraboliczny na sypko – 1
Marchewka z groszkiem - 7/masło/
Owoc - jabłko
Woda niegazowana / Kawa Inka
Wtorek 18.11.2025r.
Pulpety w sosie pomidorowym 1,3/jajka/
Makaron penne - 1
Surówka meksykańska / kapusta pekińska, ogórki kiszone, marchew, papryka, czerwona fasola, kukurydza, groszek, por, pieczarki, cebula/
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Środa 19.11.2025r.
Zupa serowa ze szczypiorkiem i grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym/seler,por,pietruszka,marchew/- 1,7,9
Gulasz wieprzowy - 1
Kasza pęczak z warzywami / papryka, szpinak, pomidorek koktajlowy/- 1
Owoc- mandarynka
Woda z miodem, cytryną, limonka i imbirem
Czwartek 20.11.2025r.
Zupa szpinakowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym/seler, por, pietruszka, marchew/-1,7,9
Jajko w sosie musztardowym - 3
Ziemniaki z koperkiem – 7/ jogurt nat, mleko/
Surówka z kapusty białej, papryki i marchwi
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Piątek 21.11.2025r.
Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym/seler, por, pietruszka, marchew/-1,7
Ryba soute – 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/ jogurt nat, mleko/
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i pora
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Poniedziałek 24.11.2025r.
Krupnik na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym / seler, marchew, pietruszka/-1,7/śmietana/9
Spaghetti bolognese /łopatka/ z serem żółtym-1,7
Owoc – banan
Woda niegazowana/Herbata
Wtorek 25.11.2025r.
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym/borowiki/-
Ziemniaki z koperkiem -7 /jog.nat, mleko/
Surówka z czerwonej kapusty
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Środa 26 .11.2025r.
Zupa ryżowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym / seler, marchew, pietruszka/-1,7/śmietana/9
Ryba /miruna/ w chrupiącej panierce -1,4
Ziemniaki z koperkiem -7 /jog.nat, mleko/
Ssurówka indyjska z curry /kapusta biała/
Woda niegazowana/ Kompot owocowy
Czwartek 27.11.2025r.
Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym / seler, marchew, pietruszka/-1,3,7/śmietana/9
Udko pieczone – 1
Kasza bulgur z makaronem -1
Surówka z marchewki i jabłka
Suszone jabłko z sokiem z marakui
Woda niegazowana
Piątek 28.11.2025r.
Zupa krem z czerwonych warzyw /papryka, dynia/ na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym / seler, marchew, pietruszka/-1,7,9
Naleśniki z twarogiem brzoskwiniowym
Sos czekoladowy
Woda niegazowana / kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).