Jadłospis 18 - 29 listopada 2023r.

Opublikowano: 2024-11-17 17:22, Numer artykułu: 89824 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 18.11.2024r.

Krupnik z kaszą na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7/śmietana/,9

Chili Con Carne /wieprzowina/ - 1

Ryż paraboliczny – 1 

Owoc- banan

Woda niegazowana/ Herbata

Wtorek  19.11.2024r.

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9

Kotlet  panierowany z kurczaka– 1,3/jajka/

Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat./

Marchewka z groszkiem -7 /masło/

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem 

Środa  20.11.2024r.

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9

Ryba /miruna/ soute - 1,4

Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat, mleko/

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Kompot owocowy / Woda niegazowana   

Czwartek  21.11.2024r.  

Zupa cytrynowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9

Szynka pieczona, sos własny – 1 

Kopytka - 1

Surówka Colesław

Kompot owocowy /Woda niegazowana   

Piątek  22.11.2024r.

Zupa koperkowa z lanymi kluskami na  wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9

Kluski ziemniaczane z okrasą - 1

Kapusta kiszona gotowana

Jogurt pitny

Kompot owocowy / Woda niegazowana

                                                         

Poniedziałek 25.11.2024r.

Zupa kukurydziana z grzankami pszennymi na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana/,9

Makaron z twarogiem – 1,7

Owoc- mandarynka

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem

Wtorek  26.11.2024r.

Zupa pieczarkowa  na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9

Karkówka pieczona , sos własny – 1 

Kluski śląskie - 1

Surówka z kapusty pekińskiej zfasolą czerwoną i pieczarkami

Owoc- jabłko

Kompot owocowy /Woda niegazowana   

Środa  27.11.2024r.

Zupa serowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9

Udko z kurczaka, sos śmietanowy – 1,7

Kasza bulgur -1 

Bukiet warzyw -7/masło/

Herbata miętowa/ Woda niegazowana

Czwartek  28.11.2024r.

Zupa ogórkowa  na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9

Filet rybny /dorsz/ zapiekany z serem – 1,7

Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/

Surówka z marchewki i jabłka

Kompot owocowy /Woda niegazowana  

Piątek  29.11.2024r.

Zupa  pomidorowa z ryżem  na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1, 3,7/śmietana/,9

Pierogi z mięsem i okrasą

Kapusta kiszona gotowana

Kompot owocowy / Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI 

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ 

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE 

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE 

5. ORZESZKI ZIEMNE 

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO 

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE 

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE 

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE 

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE 

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE 

12. DWUTLENEK SIARKI 

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE 

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie,  czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra, 

 

 

Poniedziałek 18.11.2024r.

Krupnik z kaszą na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7/śmietana/,9

Chili Con Carne /wieprzowina/-1

Ryż paraboliczny – 1

Owoc- banan

Woda niegazowana/ Herbata

Wtorek 19.11.2024r.

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9

Kotlet panierowany z kurczaka– 1,3/jajka/

Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat./

Marchewka z groszkiem -7 /masło/

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem


Środa 20.11.2024r.

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami pszennymina wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9

Ryba /miruna/ soute -1,4

Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat, mleko/

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Kompot owocowy / Woda niegazowana

Czwartek 21.11.2024r.

Zupa cytrynowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9

Szynka pieczona, sos własny – 1

Kopytka - 1

Surówka Colesław

Kompot owocowy /Woda niegazowana

Piątek 22.11.2024r.

Zupa koperkowa z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9

Kluski ziemniaczane z okrasą - 1

Kapusta kiszona gotowana

Jogurt pitny

Kompot owocowy / Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

Poniedziałek 25.11.2024r.

Zupa kukurydziana z grzankami pszennymi na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7/śmietana/,9

Makaron z twarogiem – 1,7

Owoc- mandarynka

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem

Wtorek 26.11.2024r.

Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9

Karkówka pieczona , sos własny – 1

Kluski śląskie - 1

Surówka z kapusty pekińskiej zfasolą czerwoną i pieczarkami

Owoc- jabłko

Kompot owocowy /Woda niegazowana

Środa 27.11.2024r.

Zupa serowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9

Udko z kurczaka, sos śmietanowy – 1,7

Kasza bulgur -1

Bukiet warzyw -7/masło/

Herbatamiętowa/ Woda niegazowana

Czwartek 28.11.2024r.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9

Filet rybny /dorsz/ zapiekany z serem – 1,7

Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/

Surówka z marchewki i jabłka

K
ompot owocowy /Woda niegazowana

Piątek 29.11.2024r.

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1, 3,7/śmietana/,9

Pierogi z mięsem i okrasą

Kapusta kiszona gotowana

Kompot owocowy / Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

 

 

 

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

5. ORZESZKI ZIEMNE

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

12. DWUTLENEK SIARKI

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

 

 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).