Jadłospis 18 - 29 listopada 2023r.
Poniedziałek 18.11.2024r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7/śmietana/,9
Chili Con Carne /wieprzowina/ - 1
Ryż paraboliczny – 1
Owoc- banan
Woda niegazowana/ Herbata
Wtorek 19.11.2024r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Kotlet panierowany z kurczaka– 1,3/jajka/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat./
Marchewka z groszkiem -7 /masło/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Środa 20.11.2024r.
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9
Ryba /miruna/ soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat, mleko/
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Czwartek 21.11.2024r.
Zupa cytrynowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9
Szynka pieczona, sos własny – 1
Kopytka - 1
Surówka Colesław
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 22.11.2024r.
Zupa koperkowa z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9
Kluski ziemniaczane z okrasą - 1
Kapusta kiszona gotowana
Jogurt pitny
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Poniedziałek 25.11.2024r.
Zupa kukurydziana z grzankami pszennymi na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Makaron z twarogiem – 1,7
Owoc- mandarynka
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Wtorek 26.11.2024r.
Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9
Karkówka pieczona , sos własny – 1
Kluski śląskie - 1
Surówka z kapusty pekińskiej zfasolą czerwoną i pieczarkami
Owoc- jabłko
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Środa 27.11.2024r.
Zupa serowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Udko z kurczaka, sos śmietanowy – 1,7
Kasza bulgur -1
Bukiet warzyw -7/masło/
Herbata miętowa/ Woda niegazowana
Czwartek 28.11.2024r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Filet rybny /dorsz/ zapiekany z serem – 1,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/
Surówka z marchewki i jabłka
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 29.11.2024r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1, 3,7/śmietana/,9
Pierogi z mięsem i okrasą
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Poniedziałek 18.11.2024r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7/śmietana/,9
Chili Con Carne /wieprzowina/-1
Ryż paraboliczny – 1
Owoc- banan
Woda niegazowana/ Herbata
Wtorek 19.11.2024r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Kotlet panierowany z kurczaka– 1,3/jajka/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat./
Marchewka z groszkiem -7 /masło/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Środa 20.11.2024r.
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami pszennymina wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9
Ryba /miruna/ soute -1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat, mleko/
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Czwartek 21.11.2024r.
Zupa cytrynowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9
Szynka pieczona, sos własny – 1
Kopytka - 1
Surówka Colesław
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 22.11.2024r.
Zupa koperkowa z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9
Kluski ziemniaczane z okrasą - 1
Kapusta kiszona gotowana
Jogurt pitny
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Jadłospis może ulec zmianie
Poniedziałek 25.11.2024r.
Zupa kukurydziana z grzankami pszennymi na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7/śmietana/,9
Makaron z twarogiem – 1,7
Owoc- mandarynka
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Wtorek 26.11.2024r.
Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9
Karkówka pieczona , sos własny – 1
Kluski śląskie - 1
Surówka z kapusty pekińskiej zfasolą czerwoną i pieczarkami
Owoc- jabłko
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Środa 27.11.2024r.
Zupa serowa z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Udko z kurczaka, sos śmietanowy – 1,7
Kasza bulgur -1
Bukiet warzyw -7/masło/
Herbatamiętowa/ Woda niegazowana
Czwartek 28.11.2024r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Filet rybny /dorsz/ zapiekany z serem – 1,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/
Surówka z marchewki i jabłka
K
ompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 29.11.2024r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1, 3,7/śmietana/,9
Pierogi z mięsem i okrasą
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).