Jadłospis 19 - 21 grudnia 2022r.
Poniedziałek 19.12.2022r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Makaron z twarogiem, ananasem i brzoskwinią -1
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc- mandarynka
Wtorek 20.12.2022r.
Zupa owocowa z makaronem -1
Ryba/miruna/ soute -1,3,4
Ziemniaki z koperkiem – 7
Kapusta czerwona na ciepło
Woda niegazowana
Środa 21.12.2022r.
Grochówka z wkładką na wywarze mięsno-warzywnym- 1,7,9
Bułka
Kompot owocowy
Czwartek 22.12.2022r.
Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym -1,7,9
Pierogi z kapustą i grzybami -1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. mięczaki I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).