Jadłospis 19 - 28 września 2022r.
Poniedziałek 19.09.2022r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno /łopatka/-warzywnym -1,7,9
Pieczeń rzymska -1,7,9
Ziemniaki z koperkiem -7/jogurt Nat./
Fasolka szparagowa żółta z masłem i bułką tartą-1,7
Woda niegazowana
Owoc- Brzoskwinia
Wtorek 20.09.2022r.
Zupa brokułowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Pieczeń z karkówki, sos pieczeniowy -1
Kasza bul gur -1
Buraczki – 7 /masło/
Kompot owocowy
Środa 21.09.2022r.
Zupa owocowa z makaronem
Kotleciki rybne /tilapia/ -1,4,7
Ziemniaki z koperkiem – 7 /jogurt Nat./
Mix sałat z pomidorem, ogórkiem i kiełkami
Kompot owocowy
Czwartek 22.09.2022r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym -1,7,9
Udko z kurczaka puieczone w sosie własnym -1
Ryż na sypko -1
Surówka z marchewki, jabłka i pora
Woda niegazowana
Owoc-banan
Piątek 23.09.2022r.
Grochówka z ziemniakami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Kolorowe pierożki serowe -1,7
Sos śmietankowo- waniliowy
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: