Jadłospis 19 - 28 września 2022r.

Opublikowano: 2022-09-16 17:28, Numer artykułu: 56896 , Autor: P.Strychalski

 

Poniedziałek 19.09.2022r.

 

Krupnik z kaszą na wywarze mięsno /łopatka/-warzywnym -1,7,9

 

Pieczeń rzymska -1,7,9

 

Ziemniaki z koperkiem -7/jogurt Nat./

 

Fasolka szparagowa żółta z masłem i bułką tartą-1,7

 

Woda niegazowana

 

Owoc- Brzoskwinia

 

Wtorek 20.09.2022r.

 

Zupa brokułowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9

 

Pieczeń z karkówki, sos pieczeniowy -1

 

Kasza bul gur -1

 

Buraczki – 7 /masło/

 

Kompot owocowy

 

Środa 21.09.2022r.

 

Zupa owocowa z makaronem

 

Kotleciki rybne /tilapia/ -1,4,7

 

Ziemniaki z koperkiem – 7 /jogurt Nat./

 

Mix sałat z pomidorem, ogórkiem i kiełkami

 

Kompot owocowy

 

Czwartek 22.09.2022r.

 

Rosół z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym -1,7,9

 

Udko z kurczaka puieczone w sosie własnym -1

 

Ryż na sypko -1

 

Surówka z marchewki, jabłka i pora

 

Woda niegazowana

 

Owoc-banan

 

Piątek 23.09.2022r.

 

Grochówka z ziemniakami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9

 

Kolorowe pierożki serowe -1,7

 

Sos śmietankowo- waniliowy

 

Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

5. ORZESZKI ZIEMNE

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

12. DWUTLENEK SIARKI

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

 

 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).