Jadłospis 2 - 20 grudnia 2024r.

Opublikowano: 2024-12-02 08:51, Numer artykułu: 90711 , Autor: P.Strychalski


Poniedziałek 02.12.2024r.
Zupa ziemniaczano - porowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7/śmietana/,9
Spaghetti bolognese z serem żółtym /wieprzowina/-1
Owoc- mandarynka
Woda niegazowana/ Kompot owocowy
Wtorek 03.12.2024r.
Zupa krem z papryki na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Stripsy z kurczaka - 1
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat./
Marchew junior -7 /masło/
Woda niegazowana/ Herbata
Środa 04.12.2024r.
Zupa brokułowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9
Gulasz wieprzowy -1
Kasza z warzywami -1
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 05.12.2024r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9
Steki rybne /mintaj/ z ziołami -4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat./
Surówka z białej kapusty
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 06.12.2024r.
Kapuśniak na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym – 1,9
Pierogi z jagodami- 1
Sos waniliowy
Mikołajek
Kompot owocowy / Woda niegazowana

Poniedziałek 09.12.2024r.
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7/śmietana/,9
Pulpety /wieprzowina/ w sosie pomidorowym – 1
Ryż z warzywami -1
Owoc- jabłko
Woda niegazowana / Herbata
Wtorek 10.12.2024r.
Zupa krem z białych warzyw z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9
Makaron z kurczakiem i czerwonym pesto – 1
Herbatniki be-be
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Środa 11.12.2024r.
Rosolnik z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,9
Fish nugets /mintaj/– 4
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/
Surówka Colesław
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Czwartek 12.12.2024r.
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Schab pieczony w rękawie – 1
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/
Surówka indyjska z curry
Owoc-mandarynka
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 13.12.2024r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1, 3,7/śmietana/,9
Pierogi leniwe z cukrem i cynamonem -1,7/tawróg/
Kompot owocowy / Woda niegazowana

Poniedziałek 16.12.2024r.
Krupnik admiralski na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7/śmietana/,9
Filet z indyka pieczony w rękawie – 1
Ryż paraboliczny – 1
Mieszanka warzyw w stylu rustykalnym
Owoc- banan
Woda niegazowana/ Herbata
Wtorek 17.12.2024r.
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9
Pierogi z kapusta i pieczarkami - 1
Cebulka smażona
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Środa 18.12.2024r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,9
Kotlet mielony /wieprzowina/ – 1,3/jajka/
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/
Surówka z buraczków
Owoc- jabłko
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 19.12.2024r.
Zupa koperkowa z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,9
Panierowane ogonki z mintaja – 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. Nat/
Surówka z ogórkiem świeżym i rzodkiewką
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Piątek 20.12.2024r.
Barszcz czerwony na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1, 7/śmietana/,9
Łazanki z mięsem i okrasą
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).