Jadłospis 2 - 5 stycznia 2023r.
Poniedziałek 02.01.2023r.
Zupa brokułowa z kaszką manną na wywarze warzywnym - 1,7,9
Ryż na mleku z jabłkiem, brzoskwinią i mandarynką – 1,7 Woda niegazowana
Herbatniki
Wtorek 03.01.2023r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Kotlet z kurczaka panieorwany - 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem – 7
Bukiet warzyw - 7
Owoc- Banan
Kompot owocowy
Środa 04.01.2023r.
Zupa krem ziemniaczano-porowa z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Spaghetti bolognese z serem żółtym - 1,7
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc- gruszka
Czwartek 05.01.2023r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7,9
Paluszki rybne – 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem – 7 /jog.nat/
Surówka Dunajska
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. mięczaki I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: