Jadłospis 2 - 6 października 2023r.

Opublikowano: 2023-10-01 11:17, Numer artykułu: 72410 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 02.10.2023r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7,9
Udko z kurczaka – 1
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Marchewka junior - 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - jabłko
Wtorek 03.10.2023r.
Zupa porowa na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Kotlet mielony/wieprzowina/ - 1,4/jajko/
Ziemniaki z koperkiem – 7 /jog.nat/
Buraczki -7/maslo/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 04.10.2023r.
Zupa kukurydziana z grzankami na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7,9
Pizza z szynką, pomidorem i żółtą papryką - 1,7/ser/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc-banan
Czwartek 05.10.2023r.
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Pieczeń z szynki z sosem -1
Kasza pęczak -1
Bukiet warzyw „letni ogród” - 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Piątek 06.10.2023r.
Zupa ryżowa z pulpecikami rybnymi /tilapia/ na wywarze warzywnym - 1,7,9
Makaron z twarogiem – 1,7
Woda niegazowana/Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE