Jadłospis 20 - 25 listopada 2023r.

Opublikowano: 2023-11-18 15:11, Numer artykułu: 75090 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 20.11.2023r.
Zupa z zielonej fasolki szparagowej na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7/śmietana/,9

Pierogi ukraińskie z cebulką – 1
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Owoc-mandarynka
Wtorek 21.11.2023r.
Zupa gulaszowa z mięsem wołowwym na wywarze warzywnym - 1,7/śmietana/, 9
Jajko sadzone w papryce - 3
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Świeży sok jabłkowy
Środa 22.11.2023r.
Zupa „Indyjskie Curry „ na wywarze mięsno /kurczak/- warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym - 1,7
Owoc- Banan
Woda niegazowana /Kompot owocowy
Czwartek 23.11.2023r.
Zupa krem z buraka na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,3,7/śmietana/9
Pieczeń z łopatki - 1
Orkiszotto ( kasza orkiszowa z warzywami Świeży sok jabłkowy
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Piątek 24.11.2023r.
Zupa owocowa z makaronem - 1
Ryba /miruna/soute - 1,4
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem i kukurydzą
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Woda niegazowana/Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE