Jadłospis 21 - 25 listopada 2022r.

Opublikowano: 2022-11-20 12:06, Numer artykułu: 60423

Poniedziałek 21.11.2022r.
Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Makaron łazanki z mięsem i okrasą-1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy
Wtorek 22.11.2022r.
Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,3,7,9
Pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem -1,7
Woda niegazowana
Owoc-jabłko
Środa 23.11.2022r.
Zupa krem paprykowo-marchewkowy z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Schab z morelą -1
Ryż na sypko – 1
Surówka Colesław
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc-banan
Czwartek 24.11.2022r.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7,9
Pulpety /wieprzowina/ w sosie śmietanowym – 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt Nat./
Kasza bul gur na sypko-1
Marchewka gotowana – 7/masło/
Kompot owocowy
Piątek 25.11.2022r.
Zupa koperkowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Ryba /miruna/ po grecku na ciepło – 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem – 7 /jog.nat/
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. mięczaki I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).