Jadłospis 22 maja - 2 czerwca 2023r.
Poniedziałek 22.05.2023r.
Zupa szparagowa na wywarze mięsno /kurczak//-warzywnym - 1,7,9
Makaron w sosie carbonara - 1,3,7/jajka,śmietana/
Owoc- jablko
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Wtorek 23.05.2023r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Środa 24.05.2023r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Czwartek 25.05.2023r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Piątek 26.05.2023r.
Barszcz czerwony z makaronem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Ryba /miruna / po grecku na ciepło - 1,4,9/seler/
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt Nat/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Poniedziałek 29.05.2023r.
Zupa krem serowa z grzankami i szczypiorkiem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Szare kluski z okrasą - 1
Kapusta kiszona gotowana
Owoc - śliwka
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Wtorek 30.05.2023r.
Zupa dyniowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Gulasz wieprzowy - 1
Kasza jęczmienna na sypko - 1
Bukiet warzyw – 1/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 31.05.2023r.
Zupa ryżowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Ryba /miruna/soute - 1,4
Ziemniaki z koperkiem 7/Jog.nat/
Surówka z białej kapusty
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Czwartek 01.06.2023r.
Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,3,7,9
Pierogi leniwe z masełkiem i cynamonem – 1,7
Owoc- jabłko
Herbatniki
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Piątek 02.06.2023r.
W TYM DNIU NIE MA OBIADÓW
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Pliki do pobrania: