Jadłospis 23 -27 października 2022r.

Opublikowano: 2023-10-23 19:21, Numer artykułu: 73701 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 23.10.2023r.
Krem z papryki z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Pulpety wieprzowe w sosie chrzanowym – 1,7 /smietana/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog. Nat/
Marchewka junior – 7 /masło/
Woda niegazowana
Owoc- śliwka
Wtorek 24.10.2023r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Łazanki mięsem /łopatka, boczek/ - 1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 25.10.2023r.
Rosolnik z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/- warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Ryba /miruna/ po grecku na ciepło – 1, 3
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Owoc – jabłko
Woda niegazowana
Czwartek 26.10.2023r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /łopatka / - warzywnym - 1,7/śmietana/9
Pieczeń z szynki w sosie własnym - 1
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Mix sałat z pomidorem i ogórkiem
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Piątek 27.10.2023r.
Krem z batatów z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Gnocchi z twarogiem - 1, 7
Sos truskawkowo - różany
Woda niegazowana/Kompot owocowy


Jadłospis może ulec zmianie

 

 14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE