Jadłospis 23 - 27 stycznia 2023r.
Poniedziałek 23.01.2023r.
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Makaron penne z klopsikami w sosie pomidorowym - 1
Woda niegazowana
Owoc- banan
Wafelek
Wtorek 24.01.2023r.
Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym - 1
Kasza bulgur – 1
Marchewka junior - 7/masło/
Soczek owocowy w kartoniku
Środa 25.01.2023r.
Zupa koperkowa na wywarze mięsno/kurczak/ -warzywnym - 1,7,9
Kluski szare z mięsem i okrasą - 1
Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy
Owoc- gruszka
Czwartek 26.01.2023r.
Krem paprykowo-marchewkowy z grzankami na wywarze mięsno/wieprzowina/-warzywnym - 1,7,9
Ryba po chojnicku - 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat./
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Piątek 27.01.2023r.
Zupa porowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1
Pierogi z jagodami - 1
Sos śmietanowo-waniliowy - 7
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Pliki do pobrania: