Jadłospis 24 -28 października 2022r.

Opublikowano: 2022-10-21 19:48, Numer artykułu: 58827

    

Poniedziałek 24.10.2022r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Pierogi z mięsem i okrasą -1,7
Kapusta kiszona gotowana
Woda niegazowana
Owoc - Śliwka

Wtorek 25.10.2022r.
Barszcz z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Kotlet mielony /wieprzowina/ -1
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Sałatka szwedzka
Kompot owocowy
Środa 26.10.2022r.
Zupa krem z zielonego groszku na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Śledź w śmietanie – 4,7
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Owoc- Banan
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 27.10.2022r.
Zupa dyniowa z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Gulasz wołowy-1
Kasza pęczak – 1
Zielona fasolka szparagowa – 7/masło/
Kompot owocowy
Piątek 28.10.2022r.
Krupnik admiralski na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Jajko w sosie musztardowym -3,7
Ziemniaki z koperkiem – 7 /masło/
Marchewka gotowana
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie.

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).