Jadłospis 25 - 29 września 2023r.
Poniedziałek 25.09.2023r.
Krupnik z kaszą na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7,9
Gołąbki po litewsku w sosie koperkowym – 1,7 /śmietana/
Ryż paraboliczny - 1
Marchewka gotowana – 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc- śliwka
Wtorek 26.09.2023r.
Zupa dyniowa z grzankami na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7,9
Schab pieczony w sosie własnym - 1
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Mix sałat z pomidorem i ogórkiem
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 27.09.2023r.
Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,4,7,9
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym – 1,7
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - jabłko
Czwartek 28.09.2023r.
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno /kurczak/- warzywnym - 1,7,9
Kotleciki rybne /tilapia/ – 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem -7 /jog.nat/
Bukiet warzyw – 7 /masło/
Świeży sok jabłkowo-truskawkowy
Piątek 29.09.2023r.
Barszcz czerwony z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Pierogi ruskie z cebulką - 1,7 /twaróg/
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE