Jadłospis 26 - 30 września 2022r.
Poniedziałek 26.09.2022r.
Kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Makaron z twarogiem i ananasem -1,3,7
Woda niegazowana
Owoc- Jabłko
Wtorek 27.09.2022r.
Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Pulpety gotowane w sosie koperkowym -1,3,7/jajka,śmietana/
Ryż na sypko -1
Marchewka z groszkiem– 7 /masło/
Kompot owocowy
Środa 28.09.2022r.
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,3,7,9
Gulasz segetyński -1
Kasza gryczana na sypko – 1
Woda niegazowana
Owoc-śliwka
Czwartek 29.09.2022r.
Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym -1,7,9
Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym -1
Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt Nat./
Bukiet warzyw – 7 /masło/
Kompot owocowy
Piątek 30.09.2022r.
Rosolnik z kaszką manną na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Ryba /miruna/ w cieście -1,3,4,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt Nat./
Surówka z ogórka kiszonego
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: