Jadłospis 26 - 30 września 2022r.

Opublikowano: 2022-09-23 09:22, Numer artykułu: 57162

Poniedziałek 26.09.2022r.

Kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9

Makaron z twarogiem i ananasem -1,3,7

Woda niegazowana

Owoc- Jabłko

Wtorek 27.09.2022r.

 

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9

Pulpety gotowane w sosie koperkowym -1,3,7/jajka,śmietana/

Ryż na sypko -1

Marchewka z groszkiem– 7 /masło/

Kompot owocowy

Środa 28.09.2022r.

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,3,7,9

Gulasz segetyński -1

Kasza gryczana na sypko – 1

Woda niegazowana

Owoc-śliwka

Czwartek 29.09.2022r.

Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym -1,7,9

Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym -1

Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt Nat./

Bukiet warzyw – 7 /masło/

Kompot owocowy

Piątek 30.09.2022r.

 

Rosolnik z kaszką manną na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9

Ryba /miruna/ w cieście -1,3,4,7

Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt Nat./

Surówka z ogórka kiszonego

Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

5. ORZESZKI ZIEMNE

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

12. DWUTLENEK SIARKI

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

  

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).