Jadłospis 26 lutego - 1 marca 2024r.
Poniedziałek 26.02.2024r.
Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7/śmietana/,9
Pulpety w sosie koperkowym – 1,3/jajka/,7/śmietana/
Ryż na sypko – 1
Surówka z ogórka świeżego, rzodkiewki, selera naciowego i koperku
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Owoc - jablko
Wtorek 27.02.2024r.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno/łopatka/-warzywnym - 1,7/smietana/,9
Gulasz wieprzowy – 1,
Kasza kuskus – 1
Cukinia pieczona - 7/masło/
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Środa 28.02.2024r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Udko z kurczaka - 1
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Marchewka z groszkiem -7 /masło/
Owoc- mandarynka
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 29.02.2024r.
Parzybroda na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9
Jajko w sosie musztardowym -1,3
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z kapusty pekińskiej
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Piatek 01.03.2024r.
Zupa owocowa z makaronem -1
Filet rybny /dorsz/ w chrupiącej panierce – 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z kapusty kiszonej
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE