Jadłospis 27 listopada - 1 grudnia 2023r.

Opublikowano: 2023-11-25 18:33, Numer artykułu: 75462 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 27.11.2023r.
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Pulpety w sosie chrzanowym – 1,7/smietana/
Ryż na sypko – 1
Marchewka junior – 7 /masło/
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Owoc - jabłko
Wtorek 28.11.2023r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,9
Filet z kurczaka w panierce - 1/bułka tarta/,3/jajka/,7/mleko/
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Fasolka szparagowa żółta z bułką tartą – 1, 7/masło/
Świeży sok pomarańczowy
Środa 29.11.2023r.
Zupa fasolowa na wywarze mięsno /kurczak/- warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Ryba /miruna/ po grecku na ciepło – 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc- gruszka
Czwartek 30.11.2023r.
Zupa szpinakowa z jajkiem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,3,7/śmietana/,9
Tortilla wegetariańska / kotlet buraczany, ser, sałata, sos / - 1,7
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Piątek 01.12.2023r.
Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,3,7/śmietana/9
Zapiekanka makaronowa z szynką, serem i brokułem w sosie śmietanowym - 1,7
Kompot owocowy/Woda niegazowana

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE