Jadłospis 27 lutego - 3 marca 2023r.
Poniedziałek 27.02.2023r.
Barszcz na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Makaron z twarogiem - 1,7
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - mandarynka
Wtorek 28.02.2023r.
Zupa krem marchewkowa z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Indyk duszony w sosie własnym - 1
Kasza jęczmienna – 1
Surówka z kapusty pekińskiej
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Jogurt pitny
Środa 01.03.2023r.
Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno/wieprzowina/ -warzywnym - 1,7,9
Kotlet mielony /wieprzowina/ - 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Bukiet warzyw - 7 /masło/
Woda niegazowana / Kompot owocowy
Owoc - banan
Czwartek 02.03.2023r.
Zupa neapolitańska na wywarze mięsno/wieprzowina/-warzywnym - 1,7,9
Leczo drobiowe - 1
Ryż na sypko – 1
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Piątek 03.03.2023r.
Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno/kurczak /-warzywnym -1,7,9
Kotleciki rybne /tilapia/ - 1,3,4,7
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z kapusty czerwonej
Świeży sok z pomarańczy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Pliki do pobrania: