Jadłospis 3 - 14 listopada 2025
Poniedziałek 03.11.2025r.
Zupa szparagowa z kluskami lanymi na wywarze mięsno /łopatka/ - warzywnym/ seler, marchew, pietruszka/ 1,7/śmietana/9
Pierogi z jabłkiem prażonym i cynamonem – 1
Sos waniliowy /jog. nat., śmietana/-7
Owoc- śliwka
Woda niegazowana /Herbata
Wtorek 04.11.2025r.
Kotlet schabowy panierowany– 1,3/jajka/,7/mleko/
Ziemniaki z koperkiem – 7/ jogurt nat, mleko/
Buraczki
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Środa 05.11.2025r.
Zupa cytrynowa z fasolą czarną i makaronem na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym/seler,por,pietruszka,marchew/-1,7,9
Gulasz wieprzowy - 1
Kasza pęczak - 1
Surówka z ogórka kiszonego
Wafle kukurydziane pizza
Woda niegazowana/Kompot owocowy
Czwartek 06.11.2025r.
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym/seler,por,pietruszka,marchew/-1,7,9
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym- 1,7/śmietana/
Mieszanka ryżu białego i dzikiego z warzywami /marchew, kukurydza, pietruszka/-1
Owoc- jabłko
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Piątek 07.11.2025r.
Zupa krem marchewkowo -paprykowy z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym/seler,por,pietruszka,marchew/-1,7
Ryba po chojnicku /pieczarki, ogórke kiszony, świeża papryka/ – 1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/ jogurt nat, mleko/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Poniedziałek 10.11.2025r.
W tym dniu nie ma zajęć dydaktycznych
Wtorek 11.11.2025r.
W tym dniu nie ma zajęć dydaktycznych
Środa 12.11.2025r.
Rosolnik z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym / seler,marchew,pietruszka/-1,7/śmietana/9
Kiełbasa z rusztu z cebulą -1
Ziemniaki z koperkiem -7 /jog.nat, mleko/
Sałata ze śmietaną
owoc – banan
Woda niegazowana/ Herbata
Czwartek 13.11.2025r.
Szynka pieczona, sos własny – 1
Kasza jęczmienna -1
Sałatka szwedzka
Świeży sok jablkowo-truskawkowy
Piątek 14.11.2025r.
Żurek z jajkiem i kiełbasą na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym / seler,marchew,pietruszka/-1,9
Ryba /miruna/ soute-1,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/ jogurt nat, mleko/
Surówka z marchewki w sosie chrzanowym
Woda niegazowana / kompot owocowy
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).