Jadłospis 3 -7 października 2022r.

Opublikowano: 2022-09-30 13:23, Numer artykułu: 57563

Poniedziałek 03.10.2022r.

Barszcz ukraiński z ziemniakami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9

Makaron łazanki z mięsem /wieprzowina/ -1,3

Woda niegazowana

Owoc- Jabłko

Wtorek 04.10.2022r.

Zupa krem serowa ze szczypiorkiem i grzankami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9

Gulasz drobiowy -1,9

Kasza bulgur na sypko -1

Marchewka Junior – 7 /masło/

Kompot owocowy

Środa 05.10.2022r.

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9

Schab pieczony w sosie własnym -1

Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/

Mix sałat z pomidorkiem cherry i ogórkiem

Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem

Owoc-śliwka

Czwartek 06.10.2022r.

Zupa marchewkowa na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym -1,7,9

Pierogi leniwe z masełkiem i cynamonem -3,7

Kompot owocowy

Piątek 07.10.2022r.

 

Zupa ryżowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9

Paluszki rybne -1,3,4

Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt.nat./

Surówka z białej kapusty

Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ

 

2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

 

4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

 

5. ORZESZKI ZIEMNE

 

6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO

 

7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

 

8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE

 

9. SELER I PRODUKTY POCHODNE

 

10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

 

11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE

 

12. DWUTLENEK SIARKI

 

13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE

 

14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

  

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,

 

  

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).