Jadłospis 3 -7 października 2022r.
Poniedziałek 03.10.2022r.
Barszcz ukraiński z ziemniakami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Makaron łazanki z mięsem /wieprzowina/ -1,3
Woda niegazowana
Owoc- Jabłko
Wtorek 04.10.2022r.
Zupa krem serowa ze szczypiorkiem i grzankami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Gulasz drobiowy -1,9
Kasza bulgur na sypko -1
Marchewka Junior – 7 /masło/
Kompot owocowy
Środa 05.10.2022r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Schab pieczony w sosie własnym -1
Ziemniaki z koperkiem -7 /jogurt.nat/
Mix sałat z pomidorkiem cherry i ogórkiem
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc-śliwka
Czwartek 06.10.2022r.
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym -1,7,9
Pierogi leniwe z masełkiem i cynamonem -3,7
Kompot owocowy
Piątek 07.10.2022r.
Zupa ryżowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Paluszki rybne -1,3,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt.nat./
Surówka z białej kapusty
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: