Jadłospis 30 - 3 listopada 2022r.
Poniedziałek 30.10.2023r.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/,9
Schab pieczony w sosie własnym - 1
Ziemniaki z koperkiem - 7 /jog.nat/
Marchewka gotowana - 7/masło/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - jabłko
Wtorek 31.10.2023r.
Zupa owocowa z makaronem - 1
Filet rybny /mintaj/ w chrupiącej panierce - 1 ,4
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat/
Surówka z kapusty kiszonej
Środa 01.11.2023r.
Dzień wolny od zajęć dydaktycznych
Czwartek 02.11.2023r.
Dzień wolny od zajęć dydaktycznych
Piątek 03.11.2023r.
Zupa – krem serowa ze szczypiorkiem i grzankami pszennymina wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7/śmietana, ser żółty, ser topiony/,9
Filet z kurczaka w sosie własnym - 1
Ryż z szafranem i warzywami
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE