Jadłospis 31 października - 4 listopada 2022r.
Poniedziałek 31.10.2022r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Wtorek 01.11.2022r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Środa 02.11.2022r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Czwartek 03.11.2022r.
Rosół z makaronem wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7,9
Kotlet schabowy – 1,3
Ziemniaki z koperkiem – 7/jogurt Nat./
Mizeria -7 /jog.nat,kefir/
Woda
Owoc-jabłko
Piątek 04.11.2022r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Pierogi z jagodami -1
Sos śmietankowo-waniliowy -7
Sok jabłkowo-truskawkowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Pliki do pobrania: