Jadłospis 4 - 15 listopada 2023r.
Poniedziałek 04.11.2024r.
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym – 1,7/śmietana/,9
Pierogi z truskawkami - 1
Sos waniliowy -7/śmietana, jogurt nat/
Owoc- gruszka
Woda niegazowana/ Herbata
Wtorek 05.11.2024r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym -1,7/śmietana/9
Gulasz wołowy
Kasza jęczmienna
Surówka meksykańska z kukurydzą
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Środa 06.11.2024r.
Rosolnik z lanymi kluskami na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,9
Spaghetti bolognese z serem żółtym
Owoc- banan
Herbata / Woda niegazowana
Czwartek 07.11.2024r.
Kapuśniak na wywarze mięsno /żeberka/-warzywnym – 1,9
Potrawka z kurczaka w sosie curry -,7/śmietana/
Ryż paraboliczny na sucho -1
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Piątek 08.11.2024r.
Zupa ryżowana wywarze mięsno /kurczak/- warzywnym – 1,9
Ryba /miruna/ soute
Ziemniaki z koperkiem – 7/jog.nat, mleko/
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Poniedziałek 11.11.2024r.
W tym dniu nie ma zajęć dydaktycznych
Wtorek 12.11.2024r.
Zupa krem z dyni z grzankami pszennymi na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1,7/śmietana/9
Pulpety w sosie musztardowym – 1 ,7/śmietana/
Ryż paraboliczny na sypko - 1
Marchew junior - 7/masło/
Owoc - jabłko
Kompot owocowy /Woda niegazowana
Środa 13.11.2024r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Kotlet schabowy w panierce – 1 ,4/jajka/,7/mleko/
Ziemniaki z koperkiem – 7/mleko, jog. nat/
Surówka z buraczków
Herbata / Woda niegazowana
Czwartek 14.11.2024r.
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno /kurczak/– warzywnym – 1 ,7/śmietana/,9
Makaron z kurczakiem i czerwonym pesto - 1
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Piątek 15.11.2024r.
Zupa szczawiowo - szpinakowa z jakiem na wywarze mięsno /kurczak/ - warzywnym - 1, 3,7/śmietana/,9
Paluszki rybne
Surówka z marchwi, jabłka i ananasa
Ziemniaki z koperkiem – 7 /mleko, jogurt nat/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE