Jadłospis 5 - 9 grudnia 2022r.

Opublikowano: 2022-12-03 15:42, Numer artykułu: 61249

Poniedziałek 05.12.2022r.
Zupa krem serowa ze szczypiorkiem i grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Pierogi z jabłkiem, maselkiem i cynamonem - 1
Woda niegazowana
Owoc- mandarynka
Wtorek 06.12.2022r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywrze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,3,7,9
Kotlet z kurczaka panierowany - 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem – 7 /jogurt.nat/
Marchewka z groszkiem - 7/masło/
Kompot owocowy
Mikołajek czekoladowy
Środa 07.12.2022r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Pieczeń z karkówki, sos pieczeniowy - 1
Kasza jęczmienna – 1
Bukiet warzyw - 7/masło/
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc - Pomarańcz
Czwartek 08.12.2022r.
Kapuśniak na wywarze mięsno/żeberka/-warzywnym – 1,7,9
Gulasz drobiowy – 1
Ryż na sypko - 1
Surówka z białej kapusty
Kompot owocowy
Piątek 09.11.2022r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/kurczak/ - warzywnym - 1,7,9
Paluszki rybne – 1,4,7
Ziemniaki z koperkiem  – 7 /jog.nat/
Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. mięczaki I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).