Jadłospis 7 -11 listopada 2022r.

Opublikowano: 2022-11-05 12:57, Numer artykułu: 59567

Poniedziałek 07.11.2022r.
Kapuśniak na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Spaghetti bolognese z serem żółtym -1,7,9
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Owoc- Banan
Wtorek 08.11.2022r.
Zupa brokułowa na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym-1,7,9
Leczo drobiowe z warzywami -1,7,9
Ryż na sypko -1
Kompot owocowy
Środa 09.11.2022r.
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Ryba /miruna/w cieście- 1,3,4,7
Ziemniaki z koperkiem -7/jog.nat./
Surówka z kapusty pekińskiej
Woda niegazowana
Owoc-jabłko
Czwartek 10.11.2022r.
Zupa krem serowa ze szczypiorkiem i z grzankami na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,7,9
Pieczeń z karkówki – 1
Sos pieczeniowy
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Mix sałat z pomidorkiem koktajlowym, ogórkiem i papryką
Kompot owocowy
Piątek 11.11.2022r.
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

Jadłospis może ulec zmianie

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra,
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).