Jadłospis 9 -13 października 2022r.

Opublikowano: 2023-10-06 19:53, Numer artykułu: 72799 , Autor: P.Strychalski

Poniedziałek 09.10.2023r.
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno /kurczak/ -warzywnym - 1,7,9
Pierogi leniwe z masłem i cynamonem – 1,7
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Owoc - Jabłko
Wtorek 10.10.2023r.
Rosół z makaronem na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Koltet schabowy w panierce - 1,3,7/jaja.mleko/
Ziemniaki z koperkiem - 7/jog.nat/
Mizeria - 7 /śmietana,kefir,jog.nat/
Kompot owocowy / Woda niegazowana
Środa 11.10.2023r.
Krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze mięsno /kurczak/- warzywnym - 1,7,9
Indyk w sosie z czerwonych warzyw – 1,7/smietana/
Kasza bul gur - 1
Surówka z kapusty pekińskiej
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 12.10.2023r.
Grochówka z ziemniakami i kiełbasą na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,9
Pieczywo
Kompot owocowy/Woda niegazowana
Owoc - śliwka
Baton crunchy
Piątek 13.10.2023r.
Parzybroda z ziemniakami na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1,7,9
Makaron z tuńczykiem, zieloną papryką i pomidorami w sosie sezamowym - 1, 4, 6
Woda niegazowana/Kompot owocowy

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE