Jadłospis 9 - 13 stycznia 2023r.
Poniedziałek 09.01.2023r.
Zupa serowa ze szczypiorkiem i grzankami na wywarze mięsno /wieprzowina/-warzywnym -1,7,9
Pieczeń z karkówki w sosie własnym - 1
Kluski śląskie - 1
Marchewka gotowana - 7
Kompot owocowy
Owoc - Jabłko
Wtorek 10.01.2023r.
Krupnik admiralski na wywarze mięsno /kurczak/-warzywnym - 1, 7, 9
Gulasz wołowy - 1
Fasolka szparagowa żółta - 7
Ziemniaki z koperkiem – 7
Kompot owocowy
Środa 11.01.2023r.
Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym , pestkami dyni i mleczkiem kokosowym na wywarze mięsno-warzywnym - 1, 7, 9
Pierogi leniwe z masełkiem, cukrem i cynamonem - 1, 7
Owoc-mandarynka
Woda z miodem, cytryną, limonką i imbirem
Czwartek 12.01.2023r.
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym - 1, 7, 9
Filet z indyka duszony w sosie własnym – 1
Ryż brązowy
Mix sałat z pomidorkiem koktailowym, ogórkiem, papryką, cebulką złocistą i kiełkami
Koktail malinowy
Piątek 13.01.2023r.
Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym - 1, 7, 9
Ryba/miruna/ w cieście - 1, 4, 7
Ziemniaki z koperkiem – 7/masło/
Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, kukurydzy i papryki
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmiani
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I produkty POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. mięczaki I PRODUKTY POCHODNE
Pliki do pobrania: