Jadłospis od 20.06 do 22.06.2022r.
Poniedziałek 20.06.2022r.
Zupa neapolitańska na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym-1,7,9
Makaron z twarogiem i ananasem -1,3,7
Woda niegazowana
Wtorek 21.06.2022r.
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno/kurczak/-warzywnym -1,3,7
Jajko w sosie musztardowym –3, 7 /mleko/Ziemniaki z koperkiem – 7 /jogurt Nat.,mleko/
Kompot owocowy
Środa 22.06.2022r.
Gulasz z łopatki /wieprzowina/ z warzywami -1
Kasza na sypko -1
Marchewka z groszkiem – 7/masło/
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, rozmaryn, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy, gałka muszkatołowa, kolendra, kminek,papryka wędzona, czosnek granulowany i cukier.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z ww. rozporządzenia.
Pliki do pobrania: