Jadłospis od 21 czerwca do 24 czerwca 2021r.
Poniedziałek 21.06.2021r.
Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym-1,7,9
Gulasz wieprzowy-1
Kasza gryczana na sypko
Fasolka szparagowa żółta z masełkiem-7
Woda niegazowana
Jabłko
Wtorek 22.06.2021r.
Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem- 1,3,7,9
Udko z kurczaka-1
Ziemniaki z koperkiem-7
Kapusta młoda gotowana
Kompot owocowy
Środa 23.06.2021r.
Ryba w panierce-1,3
Ziemniaki z koperkiem-7
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot owocowy
Czwartek 24.06.2021r.
Grochówka z wkładką-1,7,9
Pieczywo-1
Kompot owocowy
Jadłospis może ulec zmianie
LISTA ALERGENÓW – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN TJ. PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA I JEJ POCHODNE Z WYJĄTKIEM OLEJU I TŁUSZCZU SOJOWEGO
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY TJ.: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, PISTACJE
9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11. NASIONA SEZAMU I PRODULTY POCHODNE
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIECZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, Lubczyk, kolendra, bazylia, curry, cząber, kminek, kwasek cytrynowy, czosnek granulowany i cukier.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z ww. rozporządzenia.
Pliki do pobrania: